Wortelballetjes

Wat nodig?

- 250g wortel (wegen wanneer ze geschild zijn)

- 150 ml Merry Peppermint thee (zéér sterk gezet, 1 zakje op 2 dl) 

- Wat verse dille, munt en peterselie (of wat je zelf nog graag wil)

- 3 lente-uitjes

- Geraspte limoenschil

- 1 eitje

- Ongeveer 250g panko (of broodkruim of paneermeel, kan iets meer of minder zijn, voeg telkens beetje bij beetje toe tot het geheel stevig genoeg aanvoelt) 

- Peper/zout

Hoe maken?

- Kook de wortels gaar en giet af. Pureer ze met een staafmixer.

- Knip met een schaar de verse kruiden en lente-ui in een diepe kom.

- Rasp de limoenschil en doe deze erbij.

- Voeg de wortelpuree samen met de thee bij in de kom en zet goed door mekaar.

- Doe er vervolgens het ei en de panko onder (de panko er steeds beetje bij beetje aan toevoegen, zelf in het oog houden dat het niet té droog wordt maar het ook niet te nat blijft, je moet er balletjes van kunnen rollen).

- Maak van het deeg mooie stevige balletjes en bak ze in een pan tot ze goudbruin zijn. Voila, heerlijk bij een slaatje of gewoon als aperitiefhapje. 

Recept uitgewerkt door Ann-Eline Van Rompuy - Blok Food