Bij Or Tea? zien we onszelf als echte theemissionarissen. We claimen niet alles te weten over thee, maar we zien het als onze missie om het traditionele, oubollig grootmoedersdrankje terug hip en trendy te maken!

STIJN . NIELS

Over ons

"Drinking a daily cup of tea will surely starve the apothecary."  Chinees gezegde

STIJN VERBRUGGHE I love tea!

Toen ik in 2013 op zoek was naar nieuwe, hippe producten voor op m'n webshop botste ik toevallig op Or Tea?. Ik wist het meteen, deze kwaliteitsthee die tegelijk ook leuk zit verpakt, ging het worden. In november 2013 stapte ik met knikkende knieën en de Or Tea?-producten naar Horeca Expo. Niels was toen de geknipte persoon om me bij te staan en alles logistiek te regelen. En net zoals ikzelf verliefd geworden ben op de kleurrijke verpakkingen en de lekkere thee voelden de bezoekers van de expo dezelfde vlinders! Na deze vakbeurs moest ik tevens kleur bekennen, mijn beste vriend deed het drommels goed op zakelijk vlak. Na wat finetunen stapten we samen in de vennootschap Camellia S met als doel Europa te laten kennis maken met Or Tea?!

NIELS DESMET I really love tea!

Ik studeerde in 2013 af als Master in de Biologie aan de KU Leuven. Niet verwonderlijk dus dat ik alles wat betreft gezondheid hoog in het vaandel draag. Te vaak nog consumeren we voedingsmiddelen die onze aardbol en met gevolg ook onszelf verwoesten door bv. overmatig gebruik van herbiciden, insecticiden en meststoffen. Ook in de theewereld is dit niet anders. Thee wordt veelal heel bewust tot een fijn poeder vermalen omdat zo de consument niet kan zien wat hij of zij precies in het hete water doet. De producten van Or Tea? zijn echter officieel gecertifieerd door het wereldwijd erkende IMO Control als bioproducten. Ook de mooie verpakkingen passen in het bioverhaal. Al het gebruikte papier en karton is gerecycleerd en wordt bedrukt met soja-inkt. Samengevat: een product waar een bioloog trots op mag zijn!

Ons bedrijf

Camellia S bvba, de naam is geïnspireerd op de Latijnse benaming voor de Chinese theeplant, werd begin 2014 opgericht.

Gestimuleerd door de kruisbestuiving met de andere bedrijven in het gebouw kozen we voor het Vlaemynck Business Center in Tielt (België) als eerste uitvalsbasis voor onze activiteiten.
Al snel bleek echter dat we op zoek moesten gaan naar een groter pand. Niet veel later werd de Liebaardstraat 85, 8792 Waregem onze nieuwe locatie. Onze nieuwe stek laat toe elke eerste vrijdag en zaterdag van de maand onze deuren open te zetten voor particulieren. Ook workshops tot 30 personen kunnen vanaf nu bij ons doorgaan.

Als jong en ambitieus bedrijf moet je steeds on top of your game zijn. Geregeld voorzien we onszelf dan ook van de nodige bijscholingen en opleidingen.  In het voorjaar van 2014 volgden we bijvoorbeeld een cursus tot theesommelier. Ook onze nauwe contacten met het headoffice in Hong Kong zorgt ervoor dat we steeds op de hoogte blijven alle nieuwtjes in de wondere wereld van thee.

The only way to do great work is to love what you do - Steve Jobs

 

Over thee

Or tea

Welke soorten thee bestaan er?

Or tea

Hoe kwaliteit herkennen?

Or tea

Hoeveel thee gebruiken?

Or tea

Hoe warm mag het water hebben?

Or tea

Wat met gearomatiseerde thee?

Or tea

Welk kannetje gebruiken?

Or tea

Hoe lang laten trekken?

Or tea

Met welk water zet ik de beste thee?

Welke soorten thee bestaan er?

We spreken enkel over thee wanneer we het hebben over het waterige aftreksel van de bladeren van de Camellia sinensis of Chinese theeplant. Alle overige drankjes zijn infusies, zoals bv. een kruideninfusie of een infusie van rozenbottel of linde.

De verschillende theesoorten komen van één en dezelfde plant namelijk de Camellia sinensis. Het verschil zit hem in de bereidingswijze van elke soort. Hierbij een overzicht:

  • Witte thee wordt enkel gestoomd en daarna gedroogd. Witte kwaliteitsthee uit de regio Fujian noemen we silver needle.
  • Groene thee wordt eerst verslensd, daarna pas gestoomd of gevuurd en dan gedroogd.
  • Oolong thee wordt eerst verslensd, daarna gedeeltelijk gekneusd, gedeeltelijk gefermenteerd, gevuurd en dan gedroogd.
  • Zwarte thee wordt volledig verslensd, volledig gekneusd, volledig gefermenteerd daarna pas gevuurd en dan gedroogd. Wanneer we voor 1/4 silver needle white tea aan de blaadjes toevoegen en het volledige proces laten doorlopen spreken we over een kung fu.
  • Een Pu'er thee is een zwarte thee, waar het fermentatieproces niet werd stopgezet. De blaadjes worden onder stoom samengeperst en daarna in zijdepapier en bamboebladeren gewikkeld om verder te rijpen. De smaak van de pu'er is afhankelijk van hoe lang het rijpingsproces heeft geduurd. Er bestaan pu'ers die wel 30 jaar hebben gerijpt.

Daarnaast bestaat er ook Japanse groene thee, of matcha. Hier worden de gedroogde blaadjes van de Japanse theeplant gemalen tot een ultrafijn poeder. Dit poeder wordt dan met een cha sen of bamboekwast opgeklopt in Japans bronwater en wordt zowel warm als koud gedronken.

 

Ons aanbod

Or tea

Chinese Classics Collection

Or tea

Wellbeing Series

Or tea

UrbanPop Series

Or tea

Accessoires

Or tea

Cadeautips

Or tea

Workshops

Tea cups?

The Legendary Drink Reborn

Waar kan je ons vinden?

Benieuwd waar je Or Tea? kan kopen of proeven? Geef snel je postcode in en ontdek welke Or Tea?-ambassadeurs in jouw buurt voor je klaar staan!

Geef uw postcode in en wij tonen u de 10 dichtste verdeelpunten!

Is Art Art? Or Tea?

Agenda

Benieuwd waar je Or Tea? binnenkort kan proeven? Of wil je alles te weten komen over thee? Check geregeld onze agenda, en wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort wel op een beurs, workshop of event!

Recepten

Recepten

Dacht je dat je met thee alleen maar een supergezonde warme drank kon maken? Dan heb je't mis! Met thee kan je zoveel meer: maak je eigen ice tea, bak brownies met de smaak van jasmijnthee, bak een krokant korstje rond je kip door gebruik te maken van zwarte thee, enz.

media

Ontdek hier onze rijke collectie aan media materiaal!

Media

Or tea

Blog: Tomate-Cerise (FR)

Or tea

Publicatie: Libelle

Or tea

Publicatie: Madame Figaro (FR)

Or tea

Publicatie: Nieuwsblad Magazine

Or tea

Publicatie: Zoom Gezondheid

Or tea

Publicatie: Gael (FR)

Or tea

Publicatie: Ambience

Or tea

Publicatie: Ambience (FR)

Or tea

Publicatie: Le Soir Magazine (FR)

Or tea

Publicatie: Het Laatste Nieuws

Or tea

Publicatie: Healthy Magazine (FR)

Or tea

Publicatie: Goed Gevoel

Or tea

Blog: The melo on the cake

Or tea

Interview

Or tea

Filmpje: interview op Horeca Expo 2014

Or tea

Filmpje: Matcha Twist&Shake

Or tea

Blog: Kristaglam

Or tea

Blog: Home Of Hapiness (3)

Or tea

Blog: Home Of Hapiness (2)

Or tea

Blog: Lifestyle Spot

Or tea

Blog: Home Of Hapiness (1)

Or tea

Blog: Mira Tells

Or tea

Blog: Former Parades van Saskia

Or tea

Blog: Yvetteschrijft

Or tea

Filmpje: Hoe je eigen fruit drogen?

Media

Contacteer ons

Heeft u nog vragen? Contacteer ons, we helpen je graag verder!

Wil je graag dealer worden? Wil je zelf een workshop organiseren?

Of had je een specifieke vraag over thee? Of...? 

Geef ons een seintje! We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

B2B

Or Tea? serveren/verkopen

Wist je dat in België reeds 102 hotels, restaurants, café's en bistro's met ons samenwerken? En dat zij vorig jaar samen zo'n 284.400 tassen thee serveerden? Dit is goed voor ruim 56.000 liter thee, ofwel het klein bad van een gemeentelijk zwembad. Op naar een olympisch zwembad in 2017!

In datzelfde jaar werd er ruim 2 ton thee verkocht via 130 verdeelpunten: delicatessezaken, theewinkels, bakkerijen, cadeauwinkels, ...

Waar wacht je op om ook je graantje mee te pikken?

>> Neem nu contact met ons op en ontdek de mogelijkheid om ook in jouw zaak Or Tea? te serveren en/of te verkopen.